top of page

Laserontharing

Prijslijst laserontharing

Hoe werkt laserontharing?

De gekoelde kop van het laserapparaat wordt op het te behandelen gebied geplaatst.
De energie die vrijkomt uit de diodelaser wordt door het pigment dat zich onderaan in de haarfollikel bevindt geabsorbeerd. De laser geeft zijn energie in een fractie van een seconde vrij waardoor de haarfollikel wordt vernietigd, geen voedingsstoffen meer krijgt en het haar na ca. 2 weken voorgoed verdwenen is.

Door het gebruik van de uiterst gekoelde kop (0,5 tot -9°C) én de korte impulstijd, blijft de huid en de omgeving van het haar goed beschermt. Het laserlicht heeft een golflengte van 810nm, dit is de ideale golflengte dat door het pigment van het haar opgenomen wordt.

Is de diodelaser veilig?

Ja, de laserinstellingen zijn zeer nauwkeurig gedefinieerd om de precieze diepte en locatie van de haarfollikel vast te stellen. De uiterst gekoelde kop is ontworpen om de huid voor, tijdens en na elke puls af te koelen. Er zijn uitgebreide klinische studies gedaan naar de diodelaser en deze mag dan ook als 'enige' ontharingslaser van FDA (Food and Drug Administration in de USA) de term 'permanente haarreductie' voeren. De milesman diodelaser is voorzien van alle wettelijke certificaten voor veiligheid in gebruik: CE0120, DIN EN ISO 9001:2000 en DIN EN ISO 13485:2003.

Effect van laser op het haar

Het haar kent 3 groeifases. De laser richt zich enkel op de gepigmenteerde haren. Enkel de haren in de actieve- of anagene fase, worden definitief verwijderd. Voor een effectief resultaat heeft u tussen de 8 à 10 behandelingen nodig.

Gezien onze huid een levend orgaan is speelt de hormonale huishouding een grote rol in de haargroei en dus ook in de efficiëntie van de behandeling.

Hoe gaan we te werk?

 • De behandelzone wordt nauwkeurig afgetekend

 • De zone wordt geschoren met een scheermesje

 • Een specifieke coolinggel wordt aangebracht

 • Uit voorzorg wordt een aangepaste laserbril gedragen door zowel de operator als de klant

 • Start van de behandeling. De duur van de behandeling is afhankelijk van de te behandelen zone en de hoeveelheid haren (bv bovenlip ca 5 min tot ca 60 min voor volledige benen)

Wat gebeurt er na de behandeling?

Een paar minuten na de behandeling kan het behandelde gebied lichtjes rood en gevoelig worden. Dit is een reactie op de hitte die de laser in de huid gebracht heeft, deze reactie verdwijnt snel.

Na de behandeling wordt er een verzachtende crème aangebracht. U kan uw normale bezigheid weer onmiddellijk hervatten. Bij huidtypes die zeer gevoelig zijn voor pigmentverstoring is het mogelijk dat er na de behandeling kleine hyper- of hypopigmentatie optreedt.

Wie kan met de diodelaser behandeld worden?

In principe alle huidtypes en haarsoorten van zowel vrouwen als mannen. Echter zijn er een paar uitzonderingen: de laser reageert niet op grijze- of donsharen door het ontbreken van pigment.

Kwaliteitszorg en hygiëne

 • Na elk gebruik wordt de laserkop steriel schoongemaakt

 • Ik werk met steriele handschoenen tijdens de behandeling

 • De wegwerpmesjes worden na ieder gebruik meteen weggegooid

 • Elke klant heeft zijn eigen medische fiche

 • 2 gratis controlebeurten na 8 betalende behandelingen

 • Onderhoudsbeurten aan -50% op de geldende tarieven

 • Zorg zelf voor een goede hygiëne op de behandelingszone

Meestgestelde  vragen

Hoeveel dagen op voorhand moet ik geschoren hebben?

Het is best om de dag van de afspraak - of de dag ervoor alles te scheren. Laat gerust een klein stukje haar staan om het toestel correct te kunnen instellen.

Wat als ik altijd wax?

Als je altijd waxt, is het best om 4 weken geen waxbeurt te hebben gehad vooraleer je langskomt. Tussen die periode mag scheren zeker.

Hoeveel tijd zit er tussen iedere behandeling?

Tussen iedere behandeling worden er 6 weken tussen gelaten. Bij benen wordt er na 3 keer, 12 weken tussen gelaten.

Wat als ik nog zwanger wil worden?

Wil je graag binnen het jaar beginnen aan kinderen? Dan wacht je best met op te starten van definitieve ontharing. Wil je graag nog langer wachten? Dan kan laserontharing zeker. Na je zwangerschap kan het zijn dat er een paar haartjes terugkomen. Met 1 onderhoudsbeurt aan de helft van de prijs ben je terug volledig haarloos. 

Mag ik laserontharing doen in combinatie met zonnebank?

Neen, dit wordt absoluut afgeraden.

Wat bij borstvoeding?

Na borstvoeding wacht je best 3 maanden vooraleer je een behandeling laat doen.

1.png
2.png
3.png
bottom of page